Aanmelding
Telefonische screening Voor het officiële aanmeldproces wil ik graag een kort telefoongesprek van ongeveer 15 minuten met je inplannen. Tijdens dit gesprek kunnen we kennismaken en bespreken wat jouw belangrijkste vragen en klachten zijn. Dit geeft mij de mogelijkheid om te beoordelen of een doorverwijzing naar mijn praktijk passend is. Daarnaast biedt het jou de gelegenheid om te overwegen of je de behandeling bij mij wilt starten. Omdat ik vaak bezig ben en telefonisch moeilijk te bereiken ben, is het handig om me een e-mail te sturen. Ik zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.
Verwijsbrief Indien we na het telefonisch screeninggesprek besluiten om een intakegesprek te plannen, is het noodzakelijk om een verwijsbrief van je huisarts te verkrijgen. Een verwijsbrief van de huisarts of van een BIG-geregistreerde behandelaar is noodzakelijk als je voor vergoeding in aanmerking wil komen vanuit de zorgverzekeraar.
Onze praktijk maakt deel uit van 1nP, een netwerkstichting die onder andere de contractafhandeling met zorgverzekeraars regelt en GGZ-professionals ondersteunt bij administratieve zaken. Om ervoor te zorgen dat het behandeltraject volledig wordt vergoed door je zorgverzekeraar, zonder extra kosten naast het verplichte eigen risico of het eigen risico dat je hebt afgesproken met je zorgverzekeraar, dien je je met de verwijsbrief aan te melden bij Stichting 1nP. Dit houdt in dat je huisarts je doorverwijst naar Stichting 1nP (voorbeeld verwijsbrief 1nP) en vervolgens kun je bij mij in behandeling komen. Door op de deze link te klikken wordt je gestuurd naar mijn profiel bij 1nP. Als je daar op ‘inschrijven’ klikt, kun je vervolgens de verwijsbrief uploaden en het aanmeldformulier invullen. Hierna zal ik zo snel mogelijk contact met jou opnemen om een intakegesprek te plannen.
Wanneer is aanmelding niet mogelijk?
Aanmelding is niet mogelijk wanneer je hulpvraag intensievere zorg vereist dan hier geboden kan worden, of wanneer ondersteuning vanuit een andere discipline nodig is. Soms wordt pas tijdens de intake of na het starten van de behandeling duidelijk dat er intensievere of andere zorg nodig is dan initieel geboden kon worden. In zo'n geval word je doorverwezen naar je huisarts (of andere verwijzer) met het verzoek om je aan te melden bij een zorgaanbieder die wel de benodigde zorg kan bieden.
Aanmelding is niet mogelijk als er sprake is van een crisis of crisisgevoeligheid, ernstige depressieve klachten/suïcidaliteit, zelfbeschadiging (automutilatie), psychotische klachten, een bipolaire stoornis, een eetstoornis of een onveilige thuissituatie. In dergelijke situaties is meestal intensievere of multidisciplinaire ondersteuning nodig, die niet binnen deze praktijk geboden kan worden. Bespreek samen met je huisarts (of praktijkondersteuner GGZ) of een andere verwijzer waar je je het beste kunt aanmelden voor de juiste zorg.